MacJournal 7

Efter længere tid som kommerciel software vendte MacJournal i 2019 hjem til sin originale udvikler. Dette har betydet, at MacJournal nu udelukkende distribueres på Dan Schimpf’s website, at MacJournal nu distribueres gratis, ligesom da det startede i 2002 og blev udmærket med Apple Design Award 2002 for “Best Mac OS X Student Product” og version 6 af MacJournal var “Macworld Editor’s Choice 2012“, og der nu igen (2020) findes en dansk lokalisering af MacJournal 7 !

Hvad er MacJournal?

MacJournal er et program til at oprette, redigere og håndtere en personlig journal. Det kan bruges til dagbog, logbog, scrapbog, næsten hvad som helst. Skrevet specifikt til macOS, understøtter det alle de smarte macOS-ting, du forventer. Ting som værktøjslinjer, stavekontrol, skrift- og farvepaneler og skuffer er alle sammen udnyttet til at give dig en brugbar og konsistent brugerflade.

MacJournal er designet, så du kan begynde at skrive og udtrykke dig, så snart du starter den. Det er nemt at oprette en journal – for dine drømme, din familie eller et særligt øjeblik – hvad som helst - kast dig så ud i skrivningen. Det kan være dine første tanker den dag, er resume af en god bog, eller hvad du skal have afløb for. Med MacJournal er den eneste begrænsning den du sætter for sig selv.

Moderne brugerflade med Mørk tilstand og metadata der kan redigeres for hvert notat

Livet er mere end blot ord!

Der er farver, lyd og billeder og du kan putte dem allesammen ind i dine journaler med MacJournal. En mediebrowser lader dig vælge en favoritsang i Musik, et foto fra dit Fotobibliotek – selv en YouTube-video – og føje dem til et notat. Dine journaler vil blive fyldt med billeder og lyd som begivenheden selv.

Andre smarte ting.

MacJournal er fyldt med så mange funktioner, at du kan lave din egen personlige skrive-legeplads. Vælg et af de mange inkluderede symboler til at markere notater og journaler eller brug et af dine egne. Sorter dine journaler efter emne, dato, humør, indholdsstørrelse og meget mere. Bruger du MacJournal i forretningsøjemed, kan du bruge Statistikmenuen til at se ord, tegn og linjer i et notat. Har du en disciplineret tilgang til din journalføring, så sæt tid af hver dag til at skrive og brug Timer til tidstagning. Når du vil se hvor produktiv en skribent du er, så vælg Tidslinje til at vise din daglige skrive-aktivitet kronologisk, eller Kalender til at se dine notater sorteret efter måned og år. Der er også en fuldskærmstilstand der giver dig et fuldt skrivelandskab til alle dine tanker med din egen baggrundsfarve og din egen skriftfarve. Lad dit skrivelærred blive lige så unikt som de ord, du fylder på det.

MacJournal hvis du ønsker et publikum… eller ikke.

Du kan bevare din verden privat, eller som mange gør det, dele dine tanker og meninger eller hele dit liv. Du kan vælge at publicere MacJournal-notater til enhver af de populære blogging-tjenester som Blogger, WordPress, LiveJournal, Tumblr og flere. Men ønsker du at holde dine tanker væk fra nysgerrige øjne – behøver du ingen bekymringer, MacJournal er udstyret med sikkerhed på to niveauer – adgangskode og AES-256-kryptering. Ekstrovert eller introvert. Åbn eller privat. Vælg hvad der er rigtigt for dig.