Om mothsoft Brugergrupper Links
Forside macOS
navTitle titleBarWhite
homeNormal
homeNormal1
aboutNormal
priceNormal
contactNormal
contactNormal1
contactNormal2
contactNormal3
servicesNormal
contactNormal4
contactNormal4a
contactNormal7
contactOver12
contactNormal13

FinderPop 2.5.7 Autumnal Equinox udgivet lørdag d. 27 september 2014.


NB!! FinderPop virker IKKE med OS X 10.11 El Capitan

medmindre System Integrity Protection (aka "Rootless Mode") er slået fra.


For normal brugere, anbefales det ikke at slå SIP fra, selvom dette er muligt og får FinderPop (mestendels) til at virke.

Det er muligt at dette aldrig vil kunne løses tilfredsstillende, fordi FinderPop er afhængig af OS-funktioner som, når SIP er slået til, bevidst er blevet fjernet af Apple mjed det formål at forøge systemets stabilitet.

Se også diskussionen om, hvordan SIP slås fra og og grunde til at gøre det - eller ikke gøre det - på binaryage.com, udviklerne af TotalFinder, en smart Finder-forbedring.

Jeg er "old school" og "Hey, det er min computer, og jeg bestemmer hvad der kører på den!"


Nyt i 2.5.7? Virker med henvisninger oprettet af Yosemite's Finder, tilføjer Henvisning til... og Symlink til... til Applescripts til FinderPop's Extras-mappe (se “Readme” for detaljer herom.)

Nyt i version 2.5.5 ! Virker med PowerPC 10.4/10.5, og Intel 10.4/10.5, næsten alting virker med Intel 10.6/10.7/10.8/10.9. 2.5 har “code signing” for nemmere installation når GateKeeper er aktiveret. Adskillige fejlrettelse og et par nye funktioner - se Release Notes og Hints & Tips-sektionen i Book Of Words.

Patrick Welker fra RocketInk.net har lavet en glimrende 3-minutters YouTube video-introduktion til FinderPop
- nok et kig værd

controlclick
Udvid dine genvejsmenuer!
Tilføj nye emner nemt

MiniHelpInfo
Stærk arkivhåndtering
Du kan slette, kopiere, flytte, åbne, Vise Info, se en Oversigt, QuickLook, Grab-n-Drag i FinderPop
(Brug også cmd/alt/Shift-modifikationstaster)

minicontents

Indholdsmenu
cmd-control-klik på en mappe
eller Finder-vindue for at få vist dets indhold

menubarclick

Zero-real-estate launcher
Klik i ubrugt menulinjeområde for at vise FinderPop's menuer

controlkey

Control-fri lokalmenu i Finder. Klik med musen, hold og slip

MacOSXUniversal60pxleopard


Universal - PowerPC & Intel Kræver MacOS X 10.4 eller nyere

configurable1

Kan indrettes efter behag
Vil du have fritter med?

CmdProcessMenu
Hurtig Procesmenu cmd-klik i ubrugt menulinjeområde
Skift til, Vis info om elle Slut enhver proces inklusive baggrundsprocesser

DesktopMenu
Hurtig Skrivebordsmenu
Shift-klik i ubrugt menulinjeområde 
viser tilsluttede diske og og indholdet på Skrivebordet

MacDialog1FinderPop Support Forum

FinderPop Manual

macworldstarsjpg MacWorld Review
(4.5 stars!)

Pintware
FinderPop er gratis, men kan du virkelig lide den, kan du købe mig en pint: PayPal eller Kagi.

INSTALLATION

Er programmet Systemindstillinger aktivt, så slut det venligst. Ellers kan der ske underlige ting.
Dobbeltklik på symbolet for FinderPop.prefpane, som du har downloadet. Systemindstillingerne åbnes derpå og spørger dig, om du vil installere FinderPop for alle brugere eller blot dig. Vælg og Systemet installerer indstillingspanelet FinderPop Preference Pane. 
FinderPop kan bede dig om administratoradgangskode for at kunne indstille visse tilladelse for FinderPop-arkiver. Dette sker kun en gang under installeringen.
Har du allerede en ældre version af FinderPop installeret, er du nød til at genstarte for at bruge den nye version.

BRUG

Åbn efter installeringen indstillingspanelet FinderPop Preferences Pane. Klik på fanen "Emner", derpå på knappen "Vis FinderPop Items". Du får i Finder vist en mappe kaldet "FinderPop Items". 
Tilføj henvisninger til dine favourit-programmer/-mappe/-diske/-dokumenter til denne mappe "FinderPop Items". 
Næste gang du control-klikker, vil emnerne du tilføjede være en del af din genvejsmenu!

Desuden kan du ved at klikke i et tomt område i menulinjen øjeblikkeligt få adgang til disse menuer og meget mere. Når du gennemser FinderPop-menuer, vil tryk på cmd-alt vise en "Vis info" hjælpeboble, tryk på cmd-alt-Control lader dig flytte det valgte emne ti Papirkurven, og trykker du cmd, mens du vælge et emne, vises dette emne i Finder. Desuden vil tryk på 'i' øjeblikkeligt vise Finder's Infovindue for emnet, 'v' viser øjeblikkeligt emnet, 'q' sørger for et QuickLook af det (kun i Leopard), 'g' vil "grabbe/plukke" emnet og lade dig trække det rundt (som med al trækning på Macs, anulleres denne ved trækning til menulinjen og slip her.) Trykker du Tab vises et "FinderPop Info"-vindue for emnet.

Andre funktioner: cmd-control-klik på en mappe for at få vist en Indholdslokalmenu. Shift-klik i en ubrugt del af menulinjen for at få vist en Skrivebordsmenu med dine tilsluttede diske og emnerne på dit Skrivebord. cmd-klik i en ubrugt del af menulinjen for at få vist en Processer-menu. Holdes også Control nede, vises også background-only processer i Processer-menuen. Du kan trykke cmd-alt-Control for at dræbe en proces.

HJÆLP

Brug venligst knappen FinderPop Hjælp i indstillingspanelet. Der er mange funktioner i FP som ikke er umiddelbart ind-lysende. Jeg arbejder på det :-) Det er også værd at læse FAQ i hjælpen. De fleste brugerfladeelementer har ret udførlige hjælpetekster, så anbring musen over det du ikke er sikker på. Manualen til version 2.4 er også tilgængelig online. Der findes også et FinderPop Support Forum, hvor andre sikkert vil besvare dine spørgsmål, hvis jeg ikke kan!

DOWNLOAD

Download FinderPop 2.5.7

KENDTE PROBLEMER

FinderPop er også kendt for at have besværligheder med FileVault-beskyttede bruger-mapper. Bruger du FileVault, så installer FinderPop for Alle brugere i stedet for blot dig selv.

TAKSIGELSER

FinderPop ville have været umulig meget meget vanskelig havde det ikke været for det pionerarbejde som Jonathan "Wolf" Rentzsch, Bob Ippolito and Bertrand Guihéneuf har udført. Mange tak til dem.

Tak til alle FinderPop Beta-testers (se FinderPop Beta-test siden, hvis du er interesseret i at teste betaversioner før de udgives offentligt.)

Den rigtigt gamle FinderPop-side (1999 vintage) finder du her. FinderPop 1.9.2 til OS 8/9 findes også der.

Sommetider omtaler jeg FinderPop på min uregelmæssigt opdaterede blog: Epistles to the Corkonians. Oftere skriver jeg dog om det ráméis som sker.

Siden FinderPop Beer Quotes Page indeholder alle FinderPop's svagt øl-relaterede aforismer samlede på en praktisk webside. God fornøjelse!

StM760

madewithpro5

Om mothsoft Brugergrupper Links Forside homeOver macOS oversigt homeOver1 Andres aboutOver CADintosh priceNormal Danske programmer contactOver Default Folder X 5 contactOver1 Disk Tracker contactOver2 DragThing contactOver3 File Synchonization servicesOver FinderPop contactOver4 FontBook contactOver4a GraphicConverter contactOver7 iCab 5 contactNormal9 MacSOUP contactNormal11 MacFamilyTree 8 contactNormal12 contactOver12 Nisus Writer Pro/Exp. contactOver13