Om mothsoft Brugergrupper Links
Forside macOS
navTitle titleBarWhite
homeNormal
homeNormal1
aboutNormal
priceNormal
contactNormal
contactNormal1
contactNormal2
contactNormal3
servicesNormal
contactNormal4
contactNormal4a
contactNormal7
contactOver12
contactNormal13

 

abiwordAbiWord

AbiWord er et prisvindende, lille, hurtigt, funktionsfyldt og crossplatform tekstbehandlingsprogram. Prøv det i dag for at opleve moderne tekstbehandling.

 

 


Adium

Adium er et gratis instant messaging-program til macOS, der forbinder til AIM, MSN, Jabber, Yahoo og flere.

 

Dansk oversættelse: David Munch


AlarmClockAlarm Clock 2

Gratis, funktionsfyldt vækkeur til Mac OS X!

Dansk oversættelse: Simon Gade

 


AlarmClock1Amadeus Pro

Professionelt multi-track musik optage-/redigeringsprogram inkl. mulighed for optagelse af surroundlyd.

Til både PPC og Intel Macs. Kræver min. OS X 10.4.

Dansk oversættese: Niels Danielsen


AlarmClock2Bean

Tekstbehandlingsprogram med ODF/ODT support.

 

Til både PPC og Intel Macs Kræver min. OS X 10.4.11.

Dansk oversættelse: Erik Richard Sørensen


bdayremBirthday Reminder

Hold rede på og organiser families, venner og bekendtes fødselsdage.
Fuld integraton med Adressebog og iCal

Dansk oversættelse: Ditte Roldborg

 


bluephBluePhoneElite

BluePhoneElite udvider din mobiltelefons opkaldsfunktioner til macOS med en enkel, stærk brugeflade.Ring op, besvar, læg på og sæt opkald påhold med et tryk på en knap. Både indgående og udgående opkald arkiveres i en opkalds-log, som viser tidspunkt, dato og opkaldets varighed, den benyttede telefon, og om opkaldet blev besvaret, gik tabt eller blev ignoreret. Du kan endog tilføje noter til et opkald og eksportere det til Apple's Adressebog eller iCal!

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


booksBooks

Books er et Cocoa-program til macOS , der gemmer, sorterer og søger i din bogsamlingsinformation. Books er beregnet på at hjælpe bogsamlere med at håndtere personlige samlinger. Al original lode skrevet til Books-projektet er tilgængelig iht. MIT License. PDF- og J2ME-plugins bruger libraries, licenserede under Apache-licens og Sun’s Community Source Licence.

 


ictmChat Transcript Manager

Chat Transcript Manager indekserer alle dine iChat- og Adium X-chat transcripts og lader dig nemt og hurtigt finde det du har brug for.

 

Dansk oversættelse: Sebastian Adorján Dyhr


clamXavClamXav

ClamXav er en gratis virus checker til macOS. Den bruger den gennemprøvede, testede og meget populære ClamAV open source antivirus engine som back end.

 

Dansk oversættelse: Sebastian Adorjan Dyhr


cronnixCronniX

CronniX er en Aqua frontend til det kraftfulde Unix-værktøj"cron". Cron er en Unix-system service, der muliggør planlagt afvikling af scripts, programmer - kort sagt alt der kan startes fra kommandolinjen. Dette omfatter også OSX-programmer og AppleScripts.

Dansk oversættelse: Sebastian Adorján Dyhr


cuberduckCyberduck

Cyberduck er en  open source FTP og SFTP (SSH Secure File Transfer) browser lisenceret under GPL med en nem brugeflade, integration med eksterne editorer og understøttelse af mange macOS-systemteknologier, f.eks. Spotlight, Bonjour, Nøglering og AppleScript.

Dansk oversættelse: Thomas Detlefsen


deliDelicious Library

Brug din Mac, et webcam ogDelicious Library til at genopdage dit hjemmebib-liotek. Aflæs stregkoden bag på enhver bog, film, musik-CD eller computerspil med ethvert digitalt videokamera med FireWire, f.eks. et Apple iSight® Delicious Library ordner resten. Stregkoden skannes og i løbet af sekunder vises emnets omslag på dine digitale hylder, fyldt med tonsvis af omfattende information, downloadet fra en af seks forskellige web-kilder, rundt om i verden.

Når hele dit bibliotek er katalogisret, kan du finde og bruge dine emner som aldrig før. Gennemse, sorter og søg på dine digitale hylder. Synkroniser dit katalogisrede bibliotek med din iPod eller udskriv et katalog i farver og tag det med dig. Find og køb nye emner ved hjælp af Delicious Library's anbefa-linger. Hold rede på de emner, dine venner låner med Delicious Library's udlånssystem, som integrerer sig med Apple's Adressebog og iCal.


devonagentDEVONagent

Intelligent internet-søgeassistent

Find svar, ikke bare lister med links

Menneskehedens viden fordobles hvert eller hvert 2. år og hastigheden stiger. Hvad stiller man om med den uroligt store mængde data? Hvordan finder du lige det dokument, du søger efter? Hvordan finder du svar på dine spørgsmål?

DEVONagent er løsningen, hvis du er træt af at klikke på hundredvis af links fra Google & Co.
Blot for at finde ud af, at de fleste links enten er forældede, ikke virker eller fører til sider med junks. Det kommunikerer med søgemaskiner, graver gennem alle resultaterne for dig og giver dig kun de dokumenter, som virkelig er værd at læse.

Det sammenfatter endog den indsamlede viden og præsenterer dig for en liste med de vigtigste emner og et interaktivt mind map. Finde information på nettet har aldrig været nemmere!


devonthinkDEVONthink Pro

DEVONthink er løsningen til den digitale tidsalder, en eneste database til alle dine dokumenter. Som er fleksibel. Tilpasser sig dine personlige behov. Brug det som dit dokument-gemmested, dit kartoteksskab, dit email-arkiv, eller din projektkalender. Saml og organiser data fra nettet til en publikation, forskøn den med lyd- og filmarkiver, og eksporter det hele som et websted, træk det ind i et Apple Pages-dokument for at publisere det på tryk eller kopier det til din iPod.


dnsupdateDNSUpdate

Klient for DNS hosting service leveret af DynDNS.org

Dansk oversættelse: Sebastian Adorján Dyhr

 


dokuwikiDokuWiki

DokuWiki et et nemt Wiki-program rettet mod dokumentationsbehov i mindre virksomheder. Det virker med almindelige tekstdokumenter og behøver således ingen database. Det har en enkel med kraftfuld syntaks, der sikrer at data-arkiverne forbliver læselige udenfor Wiki.

 


fireFire

Fire er en multi-protokol instant messenger-klient til macOS baseret på frit tilgængelige libraries for hver service. Aktuelt håndterer Fire, AOL Instant Messenger®-, ICQ®-, MSN® Messenger-, Jabber-, limited IRC-, Yahoo!®- og Apple Bonjour-kommunikation.

Dansk oversættelse: Lasse Jakobsen


firefoxFirefox

Den prisvindende internetbrowser er bedre end nogen sinde før. Surf trygt på nettet. Firefox beskytter dig mod virus, spyware og pop-ups. Nyd forbedringer i ydeevne, brugervenlighed og beskyttelse af dine private data. Det er nemt at importere dine foretrukne og indstillinger og komme i gang. Download Firefox nu og få mest ud af internettet…

 


GPGMailGPG Mail

GPGMail er en plug-in til Apple's Mail, og fungrer som front-end for gpg til visse operationer. Den lader dig læse/skrive krypterede meddelelser, såvel som elektronisk underskrevne meddelelser. GPGMail udvider Apple's Mail-program og lader dig læse og sende PGP-godkendte og/eller krypterede meddelelser. Du kan bruge GPGMail til almindelig tekst og MIME-meddelelser, iht. RFC 3156.

Dansk oversættelse af Sebastian Adorján Dyhr


himmelbarHimmelbar

HimmelBar viser et symbol imenulinjen, som giver hurtig adgang til dine installe-rede programmer ved at skanne standardmapper som local, bruger, netværk and developer.programmer. Du kan tilføje en speciel mappe, f.eks. mappen med Classic-programmer, eller enhver anden mappe på din harddisk, som indeholder programmer.

Dansk oversættelse: Jens Peter Lieberkind


ialertiAlert

iAlert er et systemindstillingspanel, der viser dig en advarsel i et transparent flydende vindue, ved en bestemt begivenhed og lader dig arbejde med programmet som udløste den.

 

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


ichatusbcamiChatUSBCam

iChatUSBCam er en tilføjelse tiliChat AV, der lader dig bruge et USB-webcam til videokonferencer. Den muliggør også videokonferencer på Macs, der ellers ligger under Apple's systemkrav for konferencer. F.eks., kan du med iChatUSBCam, bruge et Logitech QuickCam til video-chat, eller et iSight på en 500 MHz iBook.

 


iTextiTxtExpXIcon

Er et lille og lynhurtigt tekstbehandlingsprogram, der er meget enkel i opbygning, men alligevel med mange funktioner til både tekstbehandling og tekstredigering, som ellers kun ses i langt mere avancerede programmer. Understøtter bl.a. både ODF/ODT, RTF m.fl.. iText Express vil være en ideel afløser eller supplement til f.eks. TextEdit. iText Express er gratis.

Systemkrav: Intel/PPC Mac med OS X 10.3.9 eller nyere

Dansk oversætter: ©2009, Erik Ricard Sørensen


iText ProProXIcon

Er en pro version af iText Express med mange flere muligheder i både tekstbe-handlingsdelen og i tekstredigering. Understøtter bl.a. også ODF/ODT, RTFD, DOCX, HTML, WEB ARCHIVE, m.fl. - i alt 11 forskellige dokumentformater. iText Pro 09 er shareware. iText Pro 09 understøtter desuden OgreKit® søgemaskinen, som også kan downloades på iText hjemmesiden.

Systemkrav: Intel/PPC Mac med OS X 10.4.x eller nyere

Dansk oversættelse: ©2009, Erik Richard Sørensen

Både iText Express og iText Pro 09 er indeholdt i samme download pakke. Begge programmer er fuldt ud understøttet af både Apple Text-To-Speech (TTS) og SpeechRecognition (SR) og er derfor også velegnede for folk med synshandicap eller andet læsehandicap som ordblindhed. Desuden er der til begge programmer lavet en pakke med ikoner, der er lavet specielt til svagtseende. Læs mere herom i Read Me filen i mappen 'For Visually Impaired' i programpakken.


keyassKeyword Assistant

Keyword Assistant er et plugin til iPhoto, som gør håndteringen af søgeord nemmere. Hovedfunktionen er et auto-afsluttende tekstfelt til at tilknytte søgeord. Dette er meget hurtigere end dit indbyggede søgeordspanel.

 

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


livequatzLiveQuartz

Et enkelt billedredigeringsprogram der understøtter lag og Core Image-filtre

 

 

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


MacGourmet Deluxe macgourmeticon

MacGourmet Deluxe er et veludbygget opskriftsdatabase og madprogram med mange muligheder. Programmet indeholder bl.a. muligheder for at kunne bruge eksisterende opskriftspakker fra mange forskellige web-baserede kogebøger. Der er også mulighed for selv at tilføje sine egne opskrifter. MGD er også et program, der er velegnet til ernæringsstyring, da det har mulighed for at vurdere og anvende forskellige ernæringsdatabaser - både indbyggede og fra nettet. Der er ligeledes masser af muligheder for at kunne se, hvor stor fx. vitaminindholdet er i forskellige ernæringsstoffer.

Udover opskriftsdelen indeholder MGD en veludbygget vin-database med mange oplysninger og ligeledes adgang til div. store net-baserede vin-databaser. Ligesom for opskrifts-delen er der mange muligheder for selv at tilføje og udbygge vin-databasen med tilføjelser af mærker, distrikter, typer, vurderingstabeller og meget mere.

MacGourmet Deluxe benytter sig ligeledes af et plug-in system, hvor man kan tilkøbe 3.-parts plugins, der yderligere udbygger MGD til et enestående opskrifts- og vindatabasesystem.

Læs mere om MacGourmet Deluxe hos Mariner Software.

Dansk oversættelse: ©2009, Erik Richard Sørensen


mellelMellel

Mellel er en avanceret tekstbehandler til macOS specielt designet til forskere og studerende, kreative og tekniske forfattere og alle andre, som søger en funktionsrig og pålidelig tekstbehandler. Det byder på innovativ side-, afsnits- tegntypografier, outline, tabeller, sidehoveder og -fødder, citater og bibliografi, tabs og meget mere.

 


MBSIconMiniBatteryStatus

MiniBatteryStatus er en lille Dashboard widget, der overvåger batteristatus, ladnings-procent og resterende batteritid. Integrerer med Growl for at advare dig, når det er på tide at oplade dit batteri.


neoNeoOffice

Neooffice er en delvist javabaseret version af OpenOffice 1.0. Dette program importerer MS Word-dokumenter, inklusive særligt markede tekstfarver, fod-noter, overskriftsniveauer, typografiark og kommentarer. Oven i hatten får man et gratis bibliografiprogram, der kan styre litteraturlisten og noterne, samt de øvrige programmer der hører til denne Officepakke, der kan erstatte Excel og Powerpoint for de fleste. Programmet har en enkel mulighed for installation af en dansk version af stavekontrol, menuer, knapper, osv.


omniOmniWeb 5

OmniWeb løfter din netbrugeroplevelse til at blive mere produktiv, mere effek-tiv og sjovere. Du finder hurtigere information. Du bevarer overblikket. Du ser hele internettet på den måde, du vælger. Browseren der giver dig kontrollen. Selvfølgelig kan du bruge en standard webbrowser, med standardfunktioner. Men du valgte ikke en standard software-oplevelse - du valgte Mac. Hvorfor ikke prøve en browser, som er lavet netop til kræsne med god smag, som f.eks. dig?


onyxOnyX

OnyX er et vedligeholdelses, optimerings-, og tilpasningsværktøj til macOS (PowerPC og Intel) Det gør det muligt at konfigurere visse, skjulte parametre i Finder, Dock og Safari, at fjerne bestemte arkiver og mapper, der kan blive besværlige, vise forskellige logs og CrashReporter-rapporter med mere. OnyX er Freeware, gratis og kan frit bruges; du må kopiere og distribuere det som du har lyst. Du kan bruge det lige så længe du ønsker.

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


OpenOfficeOpenOffice for macOS (X11)

Et alternativ til Neooffice J er at installere X11-versionen af OpenOffice 1.03. Det tager relativt lang tid om at starte op, men ud over det, kører programmet ganske hurtigt. Rulleskaktsfunktionen er meget hurtig i meget lange dokumen-ter, men er lidt 'sløv', når man klikker på menuer og i dialogbokse. Til gengæld er det, som andre X11-baserede programmer, ikke særligt godt integreret med Aqua-brugerfladen.

Læs mere om dansk OpenOffice her


osxplanetOSXplanet

OSXplanet er et skrivebordsbaggrundsprogram baseret på xplanet. Skrevet i Objective-C og Cocoa. Kræver Mac OS X 10.2.x eller nyere. Mindst en 500mhz G3 anbefales. Viser Jorden og solsystemets andre planeter set fra et hvilket som helst sted i solsystemet. Især Jorden er utrolig flot, med visning af sky-dækket, der løbende opdateres på grundlag af oplysninger fra vejrsatellitter.

Dansk oversættelse: Steen Villumsen


pathfinderPath Finder

Arkivhåndtering re-defineret. Path Finder er en innovativ arkiv-browser og -manager, som med sine kraftfulde værktøjer gør dig mere produktiv på Mac OS X. Designet fra bunden af for maksimal hastighed og integration med Mac OS X , har Path Finder en lækker, lettilgængelig brugerflade, du kan tilpasse af hjertens lyst. Mere end 18 måneders planlægning, design og udvikling ligger til grund for den seneste udgivelse, Path Finder 4, med næsten 100 forbedringer, nye funk-tioner og andre godbidder.

Dansk oversættelse: Anders Holck Petersen


saftSaft

Saft er en Safari-plugin, der tilføjer funktioner med flytbare faneblade, fuld-skærm browsing, søgning i bogmærker og historie, URL genvej, kiosk-tilstand og meget mere.

 

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


pmsmiconService Scrubber

Kunne menueemnet Tjenester ikke være meget mere nyttigt, hvis den ikke var overfyldt med tjenester, som du end ikke har tænkt på at bruge? Med Service Scrubber kan du strukturere Tjenester-menuen efter dine behov,  redigere genveje til tjenester eller slå tjenester fra.

Dansk oversættelse: Preben Nielsen.


shiiaraShiira

Shiira er en webbrowser baseseret på Web Kit og skrevet i Cocoa. Målet for Shiira projektet er at lave en browser som er bedre og mere nyttig end Safari.

 

 


slashdockSlashDock

SlashDock er et enkelt Mac OS X-program, der henter og opdaterer overskrift-erne på de seneste indlæg på ATOM-, slashdot-kompatible- og RSS-sites (aka RDF) f.eks BluesNews.com. Opdateringer udføres automatisk, hvis der er nye artikler, dock-symbolet blinker med et billede, repræsenterende artiklens 'emne'. Vælg en artikel i dock-menuen og bliv ført direkte til denne artikel i din foretrukne webbrowser. SlashDock kan også hente bud-informationer på eBay & i Google Newsgroups!


sogudiSogudi

Konfigurer dine egne genveje til at søge eller besøge dine favorit sites med blot nogle få enkle tastetryk i Safari. Sogudi inkluderer flere genveje, som lader dig søge på sites uden at vente på at deres forside indlæses, så du sparer tid og energi. Du kan nu også vise Unix manualsider direkte i Safari, uden at skulle bruge et ekstern program. Du skal blot skrive "man:grep" for at se unix man page for grep.

Dansk oversættelse: Jens Peter Lieberkind


solSol

Sol er en Dashboard widget der oplyser dig tidspunktet for sol op- og nedgang, såvel som daggry og skumring

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


spamsieveSpamSieve

SpamSieve giver dig kontrollen over din indbakke tilbage ved hjælp af kraftfuld bayesiansk spam-filtrering til Mac email.programmer. Det er hurtigt og nemt at kontrollere SpamSieve direkte fra din mail-klient, og du kan tilpasse den måde, hvorpå den virker sammen med resten af dine sorteringsregler for meddelelser. Andre spam-filtre bliver ringere efterhånden som spammere tilpasser dig til deres regler; SpamSieve bliver fakisk bedre efterhånden som den tilapsser dig til din email. Ved at lære fra de meddelelser du modtager, er SpamSieve i stand til at blokere næsten al spam, uden at anbringe de almindelige meddelelse i spam-postkassen.

Dansk oversættelse: Sebastian Adorján Dyhr


thunderbirdThunderbird

Thunderbird leverer varen. Nyd sikker, hurtig og nem e-mail med intelligente spamfiltre, hurtig meddelelsessøgning og tilpasningsdygtige visninger.
Fra skaberne af Firefox forbedrer Thunderbird e-mail-håndtering.

 

 


tt4mTypeTrainer4Mac

Mangesproget program til at lære blindskrift på europæiske, amerikansk og Japansk tastaturlayout.

 

Dansk oversættelse: Niels Danielsen


weatherdockWeatherDock

WeatherDock 2 har tilføjet mange funktioner, der lader dig vise vejrinformation på den måde, du ønsker den. De nye funktioner omfatter skrivebordssymbol og et menuemne der lader sig tilrette til dine behov. WeatherDock 2 viser også mere vejrinformation, inklusive 5 udsigter mere.

Dansk oversættelse: Preben Nielsen


webnoteWebnoteHappy

WebnoteHappy Lite lader dig skrive et notat for enhver webside som inter-esserer dig, og oprette et bogmæke i processen. Du kan skrive et enkelt ord, eller du kan skrive en hel roman. Så kan du senere gennemse dine webnota-ter eller søge efter den webside som betyder noget for dig.

Dansk oversættelse af: Preben Nielsen


winswitchiconWinSwitch

Hurtigt brugerskift uden at spilde værdifuld plads i din menulinje. Apple har gjort et storartet job med den nye Hurtigt brugerskift-funktion i Panther (Mac OS X 10.3), men for brugere med lange navne, er det tilhørende menuemne et forfær-deligt spild af plads. WinSwitch retter dette bringer dig en række andre kraftfulde funktioner, som ellers ikke er tilgængelige i Panther eller Tiger (Mac OS X 10.4).

Dansk oversættelse af: Jesper Juul Keller.


wordserviceWordService

Denne tjeneste tilbyder 37 funktioner til at konvertere, formattere eller oplæse den aktuelt valgte tekst, indsætte data eller vise statistik for det markerede i alle Cocoa-programmer (f.eks. Textedit, Pages, Mail, Stickies, Safari eller Xcode) og Carbon-programmer, der understøtter tjenester.

Dansk oversættelse af: Søren Theilgaard


XLogo

Logo lærings- og tegneprogram til Mac OS X. LOGO er en Lisp-dialekt først udviklet i 1970'erne som et indlæringssprog. XLogo implementerer et subset af dette sprog, det er freeware, open source og designet til at være nemt at bruge.

Dansk oversættelse: Jens Bauer

 


 

Listen er nok langtfra komplet, men lad mig citere fra “The Elements“

"These are the ones of which the news have come to Harvard, 
and there may be many others, but they haven’t been discavard."

- Tom Lehrer

StM760

madewithpro5

Om mothsoft Brugergrupper Links Forside homeOver macOS oversigt homeOver1 Andres aboutOver CADintosh priceNormal Danske programmer contactOver Default Folder X 5 contactOver1 Disk Tracker contactOver2 DragThing contactOver3 File Synchonization servicesOver FinderPop contactOver4 FontBook contactOver4a GraphicConverter contactOver7 iCab 5 contactNormal9 MacSOUP contactNormal11 MacFamilyTree 8 contactNormal12 contactOver12 Nisus Writer Pro/Exp. contactOver13 MBSIcon